Tsaheylu´s Uppfödning 

Jag som driver Tsaheylu´s Chinchilla och uppföddning heter Anna Seijsing och jag bedriver en liten uppfödning på hobby nivå. Tillsammans med min man och son bor vi i Teckomatorp som ligger i Skåne. 

Jag har alltid haft ett stort djurintresse och har tidigare sysslat med hästar. När jag sedan fick min första
egna omplaceringshund så las hästintresset på hyllan.
Tyvärr lämnade vår älskade hund oss 2008 och inga fler djur fanns med i familjen. 

2011 började saknade av djur göra sig påmind och jag började då söka fakta om chinchillan och i samma veva besökte jag en djuraffär... och där på en hylla i en stor bur satt en liten grå boll och sov så sött.
Kärlek vid första ögonkast kan jag säga och det dröjde inte länge innan denna lilla kille fick följa med hem. Var ju tvungen att övertala mannen där hemma först =D
Och där var jag fast för detta underbara lilla djur! 

Med tiden har både intresset och antalet djur ökat.
Och nu har även intresset för avel dykt upp. 

Tsaheylu som min uppfödning heter kommer från filmen Avatar, en oerhört vacker och tänkvärd film. 
Tsaheylu betyder på Na´vi språk band, bandet mellan två individer och allt som är runt omkring oss. För Na´vi folket är bandet till varandra och jorden väldigt viktigt och så även för mig. Jag har alltid känt ett stort behov av att ha det där speciella bandet till de personer/djur som jag har runt om kring mej då varje individ får en speciell plats i mitt hjärta.

Målsättningen med Tsaheylus Chinchilla uppfödning är att bedriva en sund avel på friska, välmående djur som har ett gott temperament och ett tilltalande utseende.

Jag vill att avkommorna ska lämpa sig så väl till sällskap som till utställning och avel. Därför är jag mån om att mina djur ska kompletterar varandra på bästa möjliga sätt för att få ut så fina avkommor som möjligt. 
Uppfödningen riktar sig främst mot Grey & Black Velvet men några andra färger kommer nog "gästspela" i mellan varven också. 

Mina chinchillor har ett eget rum i våran källare där de har stora och ljusa burar. Alla burar har fast botten och är inred med många hyllor samt en och annan hängtunnel/hängkub. Samtliga burar har också hus och alltid sandbaden inne, med undantag för honor som precis fått smått.
Chillorna har alltid fri tillgång till hö, vatten, pellets, mineralsten samt att i mellan varven sticks ett par äpplegrenar in till dem att gnaga på.

Jag hanterar mina djur dagligen och spenderar en stund med varje chilla för lite kel och mys. De innebär att alla mina djur är vana vid både ljud och rörelser. 

 

Är det något du undrar över är du välkommen att kontakta mig:

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hälsningar Anna